October 2013

S M T W T F S
  12345
6789101112
13141516171819
202122 23242526
2728293031  
Thursday, August 2nd, 2012 10:01 pm
(I took care to give no obvious spoilers about the story)

Title: Pocahontas: Het ware verhaal, geschreven door een directe afstammeling van Pocahontas (on Librarything)
Original title: Pocahontas
Author: Susan Donnell
Language: Dutch (original = English)
Series: no
Format: paperback
Pages: 286
Publisher: De Boekerij
Year published: original 1991, my edition 1995
ISBN number: 9022520323
Topic of the book: Pocahontas, early 17th century, America, England
Reason for reading: I liked the Disney movie (I've only seen the first Disney Pocahontas movie) and wanted to read the story it was based on. I found this book in the book basket in the Bagels & Beans restaurant in Eindhoven, The Netherlands.
Recommended: Yes.

Back cover text:
Pocahontas is een oud, door overlevering in stand gehouden verhaal over een jong Indiaans meisje, de dochter van een machtig opperhoofd. Haar naam betekent Kleine Ondeugd en deze ondeugd is voorbestemd een groot krijger van een andere stam te trouwen. Haar leven verandert van de ene dag op de andere wanneer zij in contact komt met een groep Engelse kolonisten. De Britten worden bedreigd door de stam waartoe het meisje behoort, maar de jonge vrouw trekt zich het lot van de bijna verhongerende mannen aan en redt hen van een wisse dood. Pocahontas wordt hun heldin en haar faam verbreidt zich razendsnel. Voor de moedige kolonist John Smith wordt zij echter meer dan een heldin... zij wordt de liefde van zijn leven en met haar gaat John terug naar zijn verre vaderland...

Pocahontas is een prachtig verhaal waarin de Amerikaanse Indianen en hun geschiedenis op boeiende wijze tot leven komen. Maar bovenal is het een hartverwarmende roman over een jonge, moedige vrouw; een boek dat niemand onberoerd zal laten.

Susan Donnell, een directe afstammeling van Pocahontas, gebruikte haar eigen stamboom als basis voor deze onvergetelijke roman.

Comments on the back cover text:
Uhm, in the story John Smith does not accompany Pocahontas to England! He's already there when Pocahontas arrives in London. She travels with John Rolfe (well, another John, so maybe the back cover text writer got confused?).

First paragraph:
Londen, juni 1616

'John, kijk eens! Het lijkt wel of iedere familie een eigen kerk heeft. Ik had nooit gedacht dat het er zoveel zouden zijn.'
Pocahontas stond aan de reling toen het schip langzaam de Theems opvoer, langs Gravesend naar het havengebied van Londen. H.M.S. Treasurer was de vorige ochtend in Plymouth gearriveerd, na vanuit Virginia de oceaan te zijn overgestoken. Daar waren sir Edwin Sandys, parlementslid, en een kleine delegatie van de Virginia Company aan boord gekomen om hun protégée, de Indiaanse prinses, haar man John Rolfe, hun zoontje en hun gevolg te vergezellen bij de officiële ontvangst in Londen.

Comments on the first paragraph:
The first chapter starts with Pocahontas' arrival in London. After that it starts at the beginning, when John Smith arrives with the other colonists on the coast of Virginia.

Review:
Read it here (^-^)

Reply

From:
Anonymous
OpenID
Identity URL: 
User
Account name:
Password:
If you don't have an account you can create one now.
Subject:
HTML doesn't work in the subject.

Message:

If you are unable to use this captcha for any reason, please contact us by email at support@dreamwidth.org


 
Notice: This account is set to log the IP addresses of everyone who comments.
Links will be displayed as unclickable URLs to help prevent spam.