October 2013

S M T W T F S
  12345
6789101112
13141516171819
202122 23242526
2728293031  
Saturday, July 21st, 2012 11:47 pm
(I took care to give no obvious spoilers about the story)

Title: Zilverwolf: De val van Rome (on Librarything)
Original title: The Silver Wolf
Author: Alice Borchardt
Language: Dutch (original = English)
Series: Book 1 of Legends of the Wolves. The book doesn't indicate it's part of a trilogy. It works very well as a stand-alone.
Format: paperback
Pages: 400
Publisher: Het Spectrum
Year published: original 1998, my edition 1998
ISBN number: 9027464782
Topic of the book: history, Rome, (were)wolves
Reason for reading: The combination of werewolves/Rome sounded interesting.
Recommended: NOT the Dutch version! See 'Writing style' in my review linked below for the reason. I'd recommend it if you think the combination of werewolves/Rome (after the glory period of the city) sounds interesting, but not if you care a lot about the writing style.

Back cover text:
Regeane, een beeldschone jonge vrouw, wordt door haar bloedverwantschap met Karel de Grote een pion in de strijd om de macht. Het beangstigt haar dat er allerlei krachten tegen haar samenspannen, en ze verdedigt zich dan ook met hand en tand. Haar tegenstanders weten echter niet dat ze niet alleen heel intelligent is en over een grote innerlijke kracht beschikt, maar ook een aantal heel bijzondere eigenschappen van haar vader heeft geërfd. Ze heeft een geheugen dat duizenden jaren teruggaat en beschikt over zintuigen met bovennatuurlijke krachten. Bovendien kan ze van vrouw in wolf veranderen en daarmee een gedaanteverandering ondergaan van prooi tot jager...

Alice Borchardt is een auteur met een unieke schrijfstijl, die zowel aan Marion Zimmer Bradley (Nevelen van Avalon) als aan Jean Auel doet denken! Met Zilverwolf, een lyrische, sensuele roman, rijk aan historische details en aan menselijke emoties, heeft ze haar meesterproef afgelegd.

First paragraph:
De zon ging onder. De felle lichtcirkel gleed langs de met acanthuskapitelen bekroonde zuilen van een vervallen tempel, die de gloeiende bal in plakken rode gloed sneden. Bijna nacht, dacht het meisje. Ze huiverde toen de kille herfstwind door het onbeglaasde raam woei.
Er zaten tralies voor het raam - dikke tralies. De ene rij liep horizontaal, de andere verticaal. De stangen waren in de stenen muren van het kamertje ingemetseld.

Review:
Go here for the review.